Sabtu, 1 Oktober 2011

Panduan untuk memiliki Komputer, Laptop atau Notebook yang baru... Part 3

Jom kita baca lagi apa pendapat mereka tentang komputer masing-masing...


Fana pakai laptop Compaq Presario CQ40 dan katanya : " Laptop ni pakai processor AMD Turion, Fana upgred RAM dia jadi 3G dan Hard disk dia 320 GB dan pakai Window 7. Nak tau lebih lagi tentang laptop Fana ni, boleh ke blognya di SINI.


Alisya pakai laptop Acer Aspire 4720 dan katanya : "Mula-mula beli laptop ni, masa sem 1 kat u. Dalam tahun 2007 gitu. Masa tu teruja giler kot. Pulak tu ada webcam lagi. Semangat kot ambil gambar guna webcam. Sekarang dah grad, lebih kurang 4 tahun dah lappy ni bersama aku. Alhamdulillah, lappy ni masih lagi bernyawa dan berjasa pada aku." Nak baca lagi, boleh klik di SINI.


Ziraziz pakai desktop komputer dan monitornya jenis Compaq. Katanya tentang komputer tersebut : " Komputer ni agak lembab..tapi aku tetap sayang sebab banyak assignment aku berjaya siapkan guna komputer ni tau...Komputer ni jugak la yang menenangkan jiwa kacau aku kalau tension buat assigmnent sebab kat dalam CPUnya tersimpan banyak games yang menarik ha3..." Nak baca lagi tentang cerita komputer zira ni, boleh ke entrinya di SINI.


Putri pakai laptop Acer Aspire 4738Z dan kata : " setakat ni putri guna memuaskan hati dari laptop lama. Lebih ringan dan Window 7 ori punya. Kalau laptop lama setiap bulan kena format dan ada masalah. Laptop ni Alhamdulillah tiada sebarang masalah. Nak tau spesifikasi laptop putri ni, kena baca dekat entrinya di SINI.


Imbobome pakai laptop jenis Compaq Presario CQ40, sama dengan Fana punya. Bobo bagi tau : " Laptop ni sesuai untuk bermain game sebab ia menggunakan processor AMD Athlon X2. Ram yang diguna pakai sekarang ialah 2G dah memadai. Lebih lasak kalau nak compare dengan Acer. Nak tau lebih lagi boleh baca dekat entri bobo di SINI.


MrsCikSemut pakai laptop jenis Acer aspire 4750G menggunakan processor : intel(R) core(TM) i5 kekuatan ram : 4.00GB graphic : ok . haha nak main game too ok la jugak. Suka baca entri ni, kalau nak tau klik di SINI.

Terima kasih buat semua blogger yang sudi join, jasa mu dikenang! Dengan rasminya segmen ini ditutup... Jumlah penyertaan adalah 26 orang, Terima Kasih Semua....!!!

16 ulasan:

♥Putri ilyanie♥ berkata...

heheheee... mekacih le.. tpi bgus awk buat mcm ni.. rmai blh tau kebaikan dan keburukn laptop2 yg de..

iMBobo berkata...

suka entry ni, nmpk sgt kreatif, bagus segmen ni :) thanks santri! HEHE

Sunah Sakura berkata...

wah..menarik cara review entri mereka!

Ezad Skytech berkata...

macam2 jenis laptop ada ni...segmen yang mmg kreatif la..hee...:D

Kancil 8349 berkata...

Laptop putri jenis limited edition...walaupun ada Z di belakang tapi no siri tidak sama

NasZ berkata...

wah..cite pasal laptop. memang menarik.

MOHD NASER.com

ILA HonEyBuNNy berkata...

betul tu....

seronok ja baca entry neh pasal laptop....hehe

Alisya berkata...

thanks santri. review yg menarik!

Arpiiz berkata...

memang best..^^

H.J berkata...

yang dell pom tak de jugak.haha

Ini Kisah Tia berkata...

wahhh , full info :)

yayath berkata...

wahhh..rajinnye akak..da tutup ye kak segmen nih??yath bz sikit hari tu...baru je ingat nak publish hari ni, tapi da tutup plak segmen nih:)hehe

terlepas la yath nak join..

yayath berkata...

kak..yath sesaje publish entry nih ye:)hihi

http://qasehhumayrayathafiz.blogspot.com/2011/10/1st-segmen-santri-komputer.html

yayath berkata...

alamakkkk!!!!

mintak maaf sesangat...thanks ya kasi tau..x perasan..

blushing2 je yath baca comment tadi....erkkk..malu yath..

sorry sesangat ye Santri:)

ziraziz berkata...

Bravo santri ;)
Segmen yg sgt berinfomasi..

NA berkata...

Wah ada buat review pasal segmen. Memang ada nampak. Hehe.

Salam perkenalan. Baru pertama kali datang sini dan komen. InsyaAllah harap berkekalan.

-wina1979-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...