Isnin, 24 Oktober 2011

Segmen Kancil8349 : Kartun Animasi Yang Paling Korang Suka

DRAGON BALL

Penulis rasa inilah segmen yang paling menarik sekali. Terima kasih kepada Kancil 8349 kerana menganjurkan segmen yang best ni. Kalau tengok gambar dalam entri ni semua tentu tahu apa kartun yang penulis paling suka...Tentulah Dragon Ball !! Nak join segmen ni, boleh klik pada banner di bawah yer.



Penulis memang minat sangat kartun Dragon Ball ni, start dari sekolah sampailah sekarang. Penulis komik ni Akira Toriyama memang terbaiklah sebab dapat mencipta dan mereka cerita dan watak untuk Dragon Ball ni. Paling minat watak Goku, yang lain pun minta juga macam Gohan, Goten, Bezita, Mr. Satan, Pendekar Penyu, Bulma, Majin Buu dan ramai lagilah...

Perubahan Goku kepada Super Saiya 5 Peringkat

Goku yang tengah warna merah adalah peringkat Super Saiya yang tertinggi sekali dan yang paling last. Masih ingat lagi bila Goku cakap macam ni...

Kame Ha Me Haa...!!!

Masih lagi menyimpan komik Dragon Ball ni sampai sekarang...Hari tu dah jumpa DVD Dragon Ball ni Full Episode dari satu sampai habis, tapi sayang tak cukup duit...Nanti dah cukup, memang nak beli!! Buat koleksi lagi...

11 ulasan:

CIK PARO! berkata...

dragon ball the best..
suke sgt!

Eera Shera berkata...

x tgk la pulak dragon ball..hehe..

cinnamon.com berkata...

sama dengan anak saya,yang berumur empat tahun..minat sgt dia..

3no gr33ny berkata...

ahahaaaa..xsangka..ramai btol la yang minat kartun ni..sama la kiter (^_^)v

azam berkata...

:) hehehehe....

camtu ye.....download je kat internet ni...xyah beli

Ezad Skytech berkata...

hee..sama la kita...memang minat dragon ball ni...sanggup bangun pagi hari sabtu ahad semata2 nak tengok cerita dragon ball ni dulu...hee~

Kancil 8349 berkata...

Kancil pun minat dengan kartun nie...dan ndak sangka ramai yang minat sama nie kartun...all the best Dragon Ball...

terima kasih kerana sudi menyertai segmen kancil...

iMBobo berkata...

sama dgn iMBobo :)

ANISA berkata...

alarh lupe nk tulis pasal DB kat entry...tidakkkkkkkk!!!
hehehehehe

Kancil 8349 berkata...

kancil sudah listkan blog nie mengikut kartun yang sama...jomlah terjah ke blog Kancil...

http://kancil8349.blogspot.com/2011/10/sebenarnya-ada-7-biji-mutiara-naga.html

maszull berkata...

assalamualaikum santri...wah semua katun2 tu best2 belaka...:)