Khamis, 13 Oktober 2011

Spontan Khamis : Lepas ni apa pulak yer...

Terbaru nombor plet Wilayah adalah WVA dan nombor wilayah adalah yang terlaju berbanding dengan negeri lain. Kalau di Terengganu, nombor plet terkini adalah TBE. Apa agaknya yang JPJ nak tulis pada nombor plet wilayah selepas nombor ni yer....

WYY 9999

Anda agak-agak nombor apa yer... huruf Z tak boleh ambil sebab Tentera dan booking...

10 ulasan:

Ezad Skytech berkata...

sekarang KL da WVW da...:D
memang laju je kan...sebab no plat KL cepat buruk...laju je no plat baru masuk..heee~

Ini Kisah Tia berkata...

tak cantikkkk .. 9999 tu je ok ..

Kancil 8349 berkata...

Kalau no plat di Sabah 'S'...ramai keliru dengan no plat negara Singapura...yang bezanya... no kita besar dorang kecil dan warna no plat negara hitam...

Tawau : ST - R
Kota Kinabalu : SAB - E(mungkin ndak masuk SAC)
Lahad Datu : SD - F
Sandakan : SS -

sori kalau salah tolong betulkan

shida berkata...

xyah plat number...letak nama owner...ahaks...:)

Kakzakie berkata...

Selepas WYY dia kena tambah "A" di depan instead of 3 alphabet jadi 4. Agaknyalah...

nora rashid berkata...

x smpat tggu WWW...dah bli yg WVH...

maszull berkata...

salam santri...wah tunggu kot mana tahu JPJ wat no plet baru yg lebih canggih lg...:)

Bro ahmad berkata...

W9999A agaknya kot hmmm

[sutera kasih] berkata...

krg tau hal2 no plat kereta ni hehe
thanks bgtau heee

Wan Fahmi berkata...

Guna huruf yg belum digunakan seperti :

A - Perak
B - Selangor
C - Pahang
D - Kelantan
E -
F -
G -
H - Teksi
I - X valid sebab sama dengan no.1
J - Johor
K - Kedah
L - Labuan
M - Melaka
N - Negeri Sembilan
O - X valid sama dengan no. 0
P - Penang
Q - Sarawak
R - Perlis
S - Sabah
T - Terengganu
U -
V -
W - Kuala Lumpur
X -
Y -
Z - Tentera

yg available : E,F,G,U,V,X dan Y