Khamis, 15 Mac 2012

Spontan Khamis : My First Handphone!


Ini adalah handphone pertama penulis beli dan guna pada tahun 2000, masa tu orang tengah glamour pakai handphone Nokia 3310. Sapa yang pakai 3310 memang klass lah! Sebelum keluar 3310 ni, banyak yang pakai Nokia 3210 yang jenis kepala besar sikit. Nak tengok klik di SINI.

Nak tau harganya berapa...? Masa tu beli phone ni siap sekali dengan line prepaid sekali RM 600 ringgit. Penulis ambil operator TimeCell sebab masa tu Maxis, Celcom, Digi, TM Touch memang mahal, dekat-dekat RM250 harganya. Belum campur dengan harga phone lagi.

Sekarang hanset ni dah arwah tapi masih lagi disimpan dengan baik kerana sayang nak buang, my first handphonela katakan... Ok itu sahaja untuk hari ini, terima kasih kerana sudi membaca entri penulis. Apa pula handset pertama anda?

14 ulasan:

Kakzakie berkata...

Kakak pernah pakai lebih kurang macam ini. Jatuh berkali-kali pun tak apa tahan sungguh hingga batteri dah rosak dan tak ada jual di kedai baru kakak tukar...

lieynanilaz berkata...

henfon pertama adaah nokia 3310...tahan lama gak walau beberapa kali terjatuh..

AyuInsYiraH berkata...

hp yg tahan lasak...
33sekupang...hehehe

ada masa jom join bloglist ayu..

http://ayuinsyirah.blogspot.com/2012/03/jom-join-bloglist-ayuinsyirah-tahun.html

Tiramisu Fatiema berkata...

first handphone nokia..lepastu rajin tukar2..huhu..

ziraziz berkata...

My first henpon, nokia...yg besar tu..kt post ni ade gmbo, yg kiri skali tu..

http://zira-aziz.blogspot.com/2011/05/muzium-handphone.html?m=1

Ms tu pkai line..xreti pkai prepaid hehe..henpon ni msh ade dlm simpanan..

Kazman / Sue berkata...

pernah pakai jugak hp ni.... dulu dah canggih dahh...

maszull berkata...

assalamualaikum santri...dulu2 hp semuanya beso2 lg kan...kiranya dulu kalau dpt hp mcm ni dah kira bergaya...:)

Cikgu Ma berkata...

saya pakai 3315...seangkatan dengan 3310....masa ayah belikan harganya 450, simkad maxis masa tu RM123...hmmm,

cinnamon.com berkata...

kak masih ada lg,masih elok..

Muhammad Saiazuan Norhalik berkata...

baling kat perompak trus pengsan..lol

Eera Shera berkata...

mhl kn dlu 600..skrg dgn harga tu bleh dpt hp canggih dah huhu

Arpiiz berkata...

haha, aku pun still simpan phone pertama yang aku guna dulu..

Ezad Skytech berkata...

handphone mcm ni dan seangkatannya mmg tahan lasak..mcm 3310..mmg betul2 tahan lasak..berat tu..jatuh byk kali pun ok lagi...

> fon skrg ni..mahal je..tapi sensitif..jatuh sikit..mula la ada yg rosak...

c'axoera ヅ berkata...

heheh pernah jumpa phone ni dlm public toilet dulu hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...