Rabu, 6 November 2013

Subtitle tak keluar ketika tengok cerita?

Setelah kita mendownload cerita, biasanya ada filem yang ada subtitle sendiri dan ada yang tidak ada. Kalau yang takde tu kita boleh download di laman Subscene untuk mendapatkannya. Namun pernah tak terjadi sebegini? Bila kita tengok cerita atau filem, tetapi subtitlenya tak keluar padahal subtitlenya kita dah download.

Jangan risau, jalan penyelesaiannya senang sahaja.. Cerita dan subtitlenya kita letakkan dalam satu folder dan subtitlenya tu kita RENAME kan sama dengan tajuk filemnya. Kalau ceritanya Doraemon dan Nobita II, maka subtitlenya pun Doraemon dan Nobita II. Kena sama, baru subtitlenya sekali jalan dengan filemnya. Senangkan...?

Contohnya seperti gambar di bawah...



Selamat mencuba...

1 ulasan:

Ezad Skytech berkata...

selalunya memang download subtitle daripada Subscene ni...search je nak subtitle movie apa..mesti ada..:D

P.S - apps Bitstrips tu search je kat FB tu...create avatar..mudah je..hee (^^,)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...