Selasa, 13 Mei 2014

Software Tulisan Jawi


Salam hormat buat semua, kali ni penulis ingin berkongsi satu software yang amat beguna untuk menulis tulisan jawi menggunakn komputer. Software ni amat mudah digunakan, klik sahaja terus boleh guna dan tak perlu di install.

Cara untuk menulisnya juga senang, huruf jawinya mengikut abjad seperti keyboard. Kalau huruf A sama dengan huruf Alif, huruf B sama dengan Baa, huruf F sama dengan Faa dan seterusnya boleh di explore sendiri.

Saiznya pun tak besar, dalam 48MB sahaja, untuk download software jawi ni boleh klik di SINI. Selamat Mencuba...

1 ulasan:

Knor berkata...

salam tuan blog...

tq ye..mmg knor tersalah pandang..alhamdulillah suami perasan..
nak cpt main ambil jer..tanpa selidik terlbih dulu..

alhamdulillah tak makan lgi..

ingerident semua tidak meragukan..tapi risau tu ttp ada..