Rabu, 24 Ogos 2011

Checklist Akhir Ramadhan...

Pinjam dari : I LUV ISLAM
Jom sama-sama kita check, ada tak yang tertinggal sebelum Ramadhan meninggalkan kita.
  1. Zakat fitrah (tak perlu tunggu sampai 1 Syawal nak bayar)
  2. Sedekah (Untuk anak yatim, masjid, orang buka puasa, orang miskin dll)
  3. Terawih (buat 8 ke 20 dan ada miss tak setiap malam)
  4. Khatam Al-Quran (dah sampai Juz berapa)
  5. Malam Lailatul Qadar (10 malam terakhir Ramadhan tambah amalan setiap malam)
5 je, tak perlu banyak-banyak. Kalau semua dah ada, Alhamdulillah... semoga Ramadhan kali ini adalah yang terbaik buat kita semua, amin...

Penulis mendapat 3 orang lagi follower baru. Mereka ialah :
  1. Abdul Hadi
  2. Athira
  3. Wardah Alisya

7 ulasan:

Fad berkata...

dilla xkhatam pun..sbb lancarkan mana yg dah lupa..huhu..

Kakzakie berkata...

Alhamdulillah kakak:-

1. Zakat fitrah abang bayar
2. Dah hantar ke sekolah agama anak kakak ada pungutan zakat harta utk agih pada anak-anak yatim/susah
3. Terawih kakak buat 8 saja setiap malam + 3 witir
4. Alahmdulillah kakak dah khatam pada mlm 21 yg baru lepas (sekali saja tahun ini - kalah pada anak sendiri - malu)
5. Wallualam... kita berusha selainnya serah pada Allah...

Amy Syaquena berkata...

khatam dah lame cuma dalam bulan puasa nie hanya perbacakan ayat suci al quran saja...


http://www.sinarraudah.com/2011/08/pelaburan-yang-bijak-dan-menguntungkan.html

saya cello191 berkata...

quran tak sempat khatam bulan puasa nie..

moga ikhlas walaupun sikit..^^

maszull berkata...

salam...alhamdullilah semua di atas dah dpt dilakukn cuma ada juga yg maasih belum lengkap...

santri mama dah tag link kat segmen kalau suka join lah sekali..:)

http://maszull.blogspot.com/2011/08/ummi-1st-lucky-draw.html

alif haris berkata...

sy ade lg yg belum done .. huhu ..

fiq. berkata...

erk,,,khatam al-quran dalam bula pose tu tataw la ,jauh lagi la plak,,huhuhuhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...