Ahad, 25 September 2011

1st Segmen Santri : Komputer Kesayanganku...




My first segmen! Semoga ada yang sudi join segmen ni. Senang je, sila baca dibawah ini :

  1. Buat satu entri dan ceritakan sedikit jenis komputer yang anda guna, apa kelebihannya dan kekurangan kalau ada. Ini kerana kalau ada kawan kita yang nak beli komputer ke, laptop ke, notebook ke boleh jadi rujukan dari blog anda. Secara automatik dapat trafik free...
  2. Kalau tak keberatan, nak letak gambar kesayangan komputer anda pun boleh...
  3. Dah siap, publish entri dan jangan lupa tinggalkan link di ruangan komen yer...
  4. Ini terpulang, nak follow blog santri atau tidak.
  5. Nak ajak kawan pun boleh, mana tau nanti dia nak cerita jugak tentang lappy dia ke...
Contoh entri untuk segmen ni :

Komputer Kesayanganku...

Model : Acer Aspire 5570
Ram : 512 MB
Hard Disk : 250G
Intel Centrino
Spare part senang nak dapat sebab ramai orang pakai jenama ni dan boleh diupgred. Saya sayang laptop ni...


Penulis tidak berani menjanjikan trafik yang tinggi atau dapat follower yang ramai, cuma penulis akan membuat Entri Khas buat mereka yang sudi join segmen ni dan akan disiarkan di ruangan entri penulis selama sehari. Segmen ni berakhir jika sampai 50 penyertaan, lebih pun takde masalah...

SEGMEN SUDAH DI TUTUP...

45 ulasan:

[sutera kasih] berkata...

Thanks atas jemputannya :)
Insya'Allah, idea dh cukup, sy join k..sbb sy ni pun kureng cket nk tau kelebihan/kekurangan laptop yg dguna sebab main hentam je guna hehe
segan pulak nk bgtau my lappy hihi

Niena Pengembara Ilahi berkata...

InsyaAllah akan join bla ada kelapangan :D

monster kecik berkata...

monster join ;)

http://vanilla-choc.blogspot.com/2011/09/1st-segmen-santri-komputer-kesayanganku.html

alif haris berkata...

hehe .. buat masa ni sy tak sempat kot nk join segmen ..
tgh bz ..
sy jadi visitor tetap je kt sini :) hehe

maszull berkata...

salam fadli...mama dah join segmen ini...thanks sbb pelawa mama join k....:)

http://maszull.blogspot.com/2011/09/1-st-segmen-santri-komputer.html

Bro ahmad berkata...

bro ahmad menjoinkan diri yea

http://www.trioseposen.com/2011/09/1st-segmen-santri-komputer-kesayanganku.html

yayath berkata...

thanks jemput yath kak:)hehe...

ala....komputer kesayangan dua2 da kene curik dengan pencurikkk la kak...haha..x de komputer da..

heee..gambar pun x de..tapi x pe la..nanti yath try join jugak ye:)hehe

[sutera kasih] berkata...

sy join segmen santri :)

http://suterakasihyann.blogspot.com/2011/09/1st-segmen-santri-komputer-kesayanganku.html

Kancil 8349 berkata...

kancil melaporkan diri...terima kasih dan tahniah kerana dapat membuat segmen pertama ;

http://kancil8349.blogspot.com/2011/09/segmen-santri-komputer-kesayanganku.html

ANISA berkata...

dah join segmen ni...menarik2...
http://anisa-mylife.blogspot.com/2011/09/1st-segmen-santri-komputer-kesayanganku.html

terima kasih jemput..

Eera Shera berkata...

thx sebab jemput. nanti dah siap sy letak kat cni ek :)

Kancil 8349 berkata...

salam,

sori termasuk dalam komen nie...hehe

Kancil mengajak kamu menyertai segmen Kancil...kalau sudi jomlah ke blog Kancil dan menyertai segmen ketiga kancil

http://kancil8349.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil8349-pengalaman-semasa.html

Ninie berkata...

Ninie dah join...yeay!!!

http://thebeautyofsplendid.blogspot.com/2011/09/1st-segment-santri-my-beloved-computer.html

Fad berkata...

Alamak...nk join tp laptop dh ilang...hehe...bagus2...promote org join ramai2 biar senang dla nk beli nti..hehe

Eera Shera berkata...

join jugak

http://eerashera.blogspot.com/2011/09/1st-segmen-santri-komputer-kesayanganku.html

haadziq berkata...

dah join =)

http://gabanstory.blogspot.com/2011/09/segmen-1st-segmen-santri-komputer.html

Ezad Skytech berkata...

da join :D

http://skytechxtreme.blogspot.com/2011/09/1st-segmen-santri-komputer-kesayanganku.html

Miss Star berkata...

done join...

http://belladeone.blogspot.com/2011/09/1st-segmen-santrikomputer-kesayanganku.html

tq to ezad skytech for sharing this segmen...

Muslimah Optimis berkata...

http://ukhwah-dhearty.blogspot.com/2011/09/1st-segmen-santri-komputer.html

dah join.. tapi maaf saya terpakasa buat autopublish malam nanti.. :-) Jangan terkejut jika awak masuk blog saya takdak entry pulak sebab autopublish jam 10 malam.

harap tak keberatan nak baca nanti.. :-)
tq

ciK LyndaWawa berkata...

wah,,,menarik2....insyaAllah join..=]

Zul Fattah berkata...

Skrang ni, aku masih dlam pantang doe.. xleh nk join segmen or contest..
anyway.. gud luck k..

Fad berkata...

http://dilamin.blogspot.com/2011/09/1st-segmen-santri-komputer-kesayanganku.html

join merapu...haha

nora rashid berkata...

insya allah...akan join...

shida berkata...

IA esok lusa shida join...:)
sekarang ada halangan..trimas menjemput..~~

nora rashid berkata...

join dah...

http://oyaakira.blogspot.com/2011/09/1st-segmen-santri-komputer.html

Ary berkata...

Dah join, meh kat sinih...

http://haryanies.blogspot.com/2011/09/1st-segmen-santri-komputer-kesayanganku.html

Rohaizam Rosli berkata...

huhu... iejam join jugak segmen nih... huhuhu....

http://nyuting88.blogspot.com/2011/09/segmen-komputer-kesayanganku.html

ciK LyndaWawa berkata...

salam..
dah join dah..=]

http://lyndawawa.blogspot.com/2011/09/1st-segmen-santrikomputer-kesayanganku.html

Meck berkata...

laptop tgh repair haha

Ini Kisah Tia berkata...

Tia join .. harap masih sempat :)

http://www.inikisahtia.com/2011/09/1st-segmen-santri-komputer-kesayanganku.html

izzahdegreat berkata...

already joined http://izzahdegreat.blogspot.com/2011/09/komputer-kesayanganku.html

PeRmAtA bIrU berkata...

http://nilamsuhana87.blogspot.com/2011/09/1st-segmen-santri-komputer-kesayanganku.html


join dah..:)

Saiazuan berkata...

trimakasih ada pelawaan saudara.. tp zuan tak rasa yg zuan dapat join segment ni.. busy sikit dengan kelas.. maaf ya :)

Saiazuan berkata...

alhamdulillah, ramai buat penyertaan, tahniah :)

Ummi_R❀salici❀us berkata...

salam,
eh dah tutp ke belum? ala busy-nya skrg, nak bw pun curi-curi masa..
thanks jemput ya santri :)

MerLe berkata...

nak join~ sempat lagi ke ni? hbis klas nti sye dtg join... tunggu~

fana berkata...

fana join

http://www.fanaw.com/2011/09/1st-segmen-santri-komputer-kesayanganku.html

Alisya berkata...

salam..alisya join sekali...

http://wardahalisya.blogspot.com/2011/09/lappy-kesayangan.html

alisya buat tajuk lain sikit. kalau perlu ditukar, beritahu ya...

jemput join bloglist alisya sekali..

http://wardahalisya.blogspot.com/2011/09/pencarian-bermula.html

tq~

ziraziz berkata...

dh siap d publish...

http://zira-aziz.blogspot.com/2011/09/1st-segmen-santri-komputer-kesayanganku.html

♥Putri ilyanie♥ berkata...

awak.. putri nak join yer.. ni link

♥Putri ilyanie♥ berkata...

Awak.. Putri nak join yer.. nie link

http://putrilyanie.blogspot.com/2011/09/1st-segmen-santri-komputer-kesayanganku.html

iMBobo berkata...

iMBobo join :)

http://www.imbobome.com/2011/09/1st-segmen-santri-komputer-kesayanganku.html

MrsCikSemut berkata...

thanks sbb jemput cek join contest ni .

ni link
http://mrsciksemut.blogspot.com/2011/09/1st-segmen-santri-komputer-kesayanganku.html

haha . sorry . :)

Santri T.P.I.N.I berkata...

SEGMEN INI DITUTUP SECARA RASMINYA...

TERIMA KASIH PADA SEMUA YANG SUDI JOIN...

yayath berkata...

http://qasehhumayrayathafiz.blogspot.com/2011/10/1st-segmen-santri-komputer.html

kak...yath sesaje publish tau...

sorry..x sempat join segmen akak mengikut waktunye:)hehe