Rabu, 28 September 2011

Panduan untuk memiliki Komputer, Laptop atau Notebook baru (Part 1)

Jom kita dengar apa kata mereka yang telah menyertai segmen ini....

Monster Kecik pakai Laptop Compaq dan katanya : " laptop monster ni tahan lame... setakat ni blum pernah lg masuk icu.. lebih kurg 4 -5 tahun jgk la laptop ni". Nak tau lebih lanjut, boleh baca dekat entri dia, klik di SINI...

Mama Maszull juga pakai Laptop Compaq dan katanya : " mama belum mempunyai laptop sendiri tapi hanya pinjam dari anak2 punya"... Kesian mama, nanti anak-anak mama jangan lupa belikan hadiah besday untuk mama laptop satu yer... Nak baca lebih lanjut, boleh klik di SINI.

Bro Ahmad pakai Laptop Asus Eee Pc dan katanya : " kecil dan mudah dibawa dan bateri boleh tahan 4-5 jam". Nak tahu lebih terperinci, boleh klik di SINI yer..


Sutera Kasih pakai laptop Acer dan katanya : " Saya guna laptop Acer semenjak tahun pertama belajar di universiti tahun 2007 dan Alhamdulillah sampai sekarang masih dapat digunakan dengan baik". Nak baca lebih lanjut boleh teruskan di dalam entri beliau, klik di SINI.


Kancil 8349 pakai Laptop Limited Edition Acer Aspire dan katanya : " sesuai menyimpan maklumat - maklumat yang berkaitan dengan tugas saya sebagai guru". Boleh baca yang seterusnya di blog beliau, klik di SINI.


Anisa pakai laptop BENQ Joybook S32 Series dan katanya : " Laptop ni tahan sangat lama, nak tengok gambar laptop Anisa ni boleh jenguk pada entrinya di SINI.


Ninie yang tolong buat doodle untuk santri pakai laptop ASUS K40AE Series dan katanya : " Feel The Cool Comfort"...It is believed to be 25% cooler than body temperature...hmmm...I'm not sure with this...but so far, I might say it's true. You won't feel like your palm is burning as you are using keyboard...haha. It promises ice-cool palm rest ". (Copy paste bulat-bulat sebab kurang faham sikit...he3) Nak tau tentang spesifikasinya, boleh klik di SINI.

 
Eera Shera pakai laptop Compaq Presario CQ40 dan katanya : " ok la laptop ni. tapi sekarang bateri dia dah makin tak elok. tahan sekejap je ". Nak tau lebih jelas, boleh baca pada entrinya di SINI.

 
Haadziq pakai Desktop Komputer dan katanya : " Spec biasa jek, pakai i3, grafik kad nvidia jenis hapa ntah, RAM 4g, motherboard Asus, 500g hardisk. Blogger yang tahu tentang komputer pada entrinya di SINI.


Ezad Skytech pula pakai Laptop Acer Aspire 4530 dan katanya : " ACER aq ni da banyak berjasa dengan aq...kalau takde la laptop aq ni...kehidupan aq sebagai seorang pelajar dulu takkan sempurna...dan oleh kerana ACER ni la aq dapat layan blog...semuanya bermula di sini". Anda boleh meneruskan bacaan di entri di SINI.

11 ulasan:

Ninie berkata...

TQ Santri...yang Santri copy tu adalah isi penting...hihiks. Laptop ni mmg sejuk, 25% sejuk dari suhu badan. Tempat rehat tangan kita, dekat touch-pad (mouse) tu sejuk...kononnya "ice-cool palm rest"...sesejuk ais..cheeewahh! Padahal biasa2 je...cuma mmg lambat panas la. AMD processor sepatutnya cepat panas, tp ASUS Ninie ni x panas walaupon Ninie x off laptop seharian atau lebih.

Ezad Skytech berkata...

terima kasih ye..:D
walaupun da lama guna laptop ni..mmg puas hati..processor AMD je..RAM pon 3 GB..laptop tak tutup seminggu pon ok lagi..tak cepat panas..nak bagi sejuk guna cooler pad..tu pon jarang guna..hee..

Kancil 8349 berkata...

terbaik santri...Kancil kagum dengan usaha Santri....jangan mudah segan buat segmen lagi...terima kasih banyak...permulaan yang baik...

Ini Kisah Tia berkata...

santri , memang bagus segmen ni .. boleh buat rujukan untuk pembeli laptop .. niceeee :)

maszull berkata...

salam santri...bagus2 segmen yg santri wat ni...pada yg x tahu pasal laptop boleh terjah blog2 yg sertai segmen ni...:)

ANISA berkata...

laptop saya pun dah tak ramai yang guna...salah satu lagi special features nye...keypad ergonomic..sangat selesa..

Bro ahmad berkata...

bro punya paling murah kan2 huhhuuu kecik pulak tu..thank

H.J berkata...

laptop alienware tak de ke blogger yang guna..?haha

monster kecik berkata...

santri! trima kasih ye :)
hee..bgusla cmni...sape2 yg bru nak bli laptop leh refer kat cni :)

ch000tz axoera berkata...

Lenovo X61! guna dah almost 4yrs tak pernah kasi masalah pon lagi kalau ada pon minor probs but takde cameralah cuma the best very light and comey sebab kecik. Dah jatuh rasanyer berpuluh kali kot lenovo ni hehe... Now dah dapat MacPro sooo melangkah setapak lagi ke dunia Apple but dalam hati Lenovo and Mac are the best lah.. hehe

Eera Shera berkata...

thx santri buat segmen ni..

mcm2 laptop ade ek..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...