Selasa, 12 Jun 2012

Cara nak download video dari You Tube tanpa pakai software

Biasa penulis akan menggunakan software Real Player untuk download video dari You Tube. Tapi sekarang software Real Player tidak lagi membenarkan untuk kita download video dari You Tube dan perlu meng UPDATE software tersebut dan perlu membayar untuk mendapatkannya.

Setelah membuat servey dalam internet, akhirnya penulis jumpa tutorial bagaimana untuk download video tanpa memerlukan software dan tidak perlu memasangnya dalam komputer kita. Caranya cukup senang, jika ingin membaca tutorial tersebut, boleh klik di SINI.

Caranya cuma pergi mana-mana video yang kita nak download, kemudian perhatikan linknya ataupun URLnya, kemudian tukarkan perkataan Youtube kepada Voobys seperti contoh dibawah.
  1. Contoh URL :  http://www.youtube.com/watch?v=A8sJUwQZ0lo
  2. Tukar kepada :  http://www.voobys.com/watch?v=A8sJUwQZ0lo
  3. Tekan ENTER
  4. Video yang kita nak download tu akan muncul dan boleh didownload. Contohnya seperti dibawah :


Senang je kan? Selamat mencuba dan terima kasih kerna sudi membaca...

11 ulasan:

Kazman / Sue berkata...

wah... siap boleh converte file kepada flv... bagus2x...

Adylia Qarissa berkata...

kejap...dkna nak cuba

Kancil 8349 berkata...

bestnya...terima kasih

Ckin Kembaq berkata...

boleh guna ni..hehe

maszull berkata...

assalamualaikum santri...info menarik ni mekacih yer...:)

Mama Gorgeous..!! berkata...

tq.. ini lah cara yang sye cari.. nasib jumpe..

epal hijau berkata...

thanks ye..ye..ye..nk download bnyk2 laa..

nulsahadha milhasan berkata...

tq , akhir nya sya jmpa cr dnwld yg senang .

Mimi marlina berkata...

wahh sgt sng thx

wardah wahid berkata...

Emm...disappointed. .. x dapat pun..may be sebab gune android

wardah wahid berkata...

Emm...disappointed. .. x dapat pun..may be sebab gune android

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...