Sabtu, 25 Mei 2013

Jom tulis Jawi...

Salam hormat buat semua teman-teman blogger...


Setelah sekian lama akhirnya hati penulis tergerak untuk menulis semula dalam blog yang dah lama tak update dan bersarang ni. Bukan apa, idea ni macam kosong je. Namun setelah menggoogle di internet untuk mencari software tulisan Jawi.

Penulis ingin berkongsi kepada semua cara yang senang untuk belajar menulis jawi dengan senang dan mudah. Cuma taip dan tukar apa yang kita tulis. Bukannya apa, sekarang banyak orang kita yang tak dapat membaca tulisan Jawi. Jadi dengan tidak secara lansung kita boleh belajar semula mengenal tulisan Jawi.

Untuk mencubanya, boleh klik di SINI. Selamat mencuba, terima kasih kerana sudi membaca dan berkunjung ke blog ini...

3 ulasan:

Teena Tna berkata...

Dah lame x tulis jawi, mesti tulisan dah buru, terimakasih mengingatkan, nk try lah..

tenku butang berkata...

Follower ke : 388
Hai.. Salam Kenal..
done follow.. jom follow blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

Zira Aziz berkata...

dlu rsnya seminngu skali ade berita dlm bhs jawi..skrg mcm dh xde..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...