Isnin, 25 Julai 2011

BEN ASHAARI TANYA BERANI KE KRITIK BLOG AKU ?

Jom join segmen yang dianjurkan oleh Abg Ben kita, nak join sekali, boleh klik di SINI untuk keterangan lanjut. Jom kita mulakan...


Segmen kali ini, Abg Ben ajak kita mengkritik blog sesama kita, tapi kritikan yang membangun sahaja, bukan menjatuhkan orang yer... Bagi penulis, sesiapa sahaja boleh kritik blog penulis ni. Kritiklah apa sahaja, header ke, design ke, widget ke, entri ke atau apa sahaja yang ada dalam blog penulis ni. Carilah kelemahan yang ada, supaya penulis dapat memperbaikinya agar semua berpuashati. Akhir kata, terima kasih diucapkan dan Selamat Mengkritik !!

41 ulasan:

:: Mrs.Eady :: berkata...

ok jek dik....:)

http://nurul-izwa.blogspot.com/2011/07/beb-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html

aimie amalina berkata...

ai awak!
hehehe...suke dtg sini sebb abg ben soh dtg komen kan..
walaupon kiri dan kanan penuh dengan mende2 lain..tapi x kaco owg nak bace! suke!




http://aimieamalinaazman.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html

cik Ida berkata...

apakata letak header?? mesti lagi lawa.. :)

jom ramai-ramai kritik blog aku

cik najihah berkata...

bole cari kat sini

http://teknikbuatblog.blogspot.com

cari tuto untuk buat scroll box :)

btw thanks ya dtg blog..jom join segmen

azam berkata...

header xde ke??...simple pun jadilah...hehehe
backgrond cam blurr je

Laila Majid berkata...

kritik je kan tak bole puji kan ?

backgroun color terlalu dull la. kalau tambah color mesti meriah :D kalau buat 2 column mesti lagi kemas ^^

jemput kritik sini ^^
http://lailamajid.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html

hajar berkata...

ermmm...x reti nk kritik la... dtg singgah jer boleh ler..

. berkata...

blog awak dah ok :).ringan. simple.

Edy Ramanov berkata...

simple dan kalau boleh kemaskan lagi blog ni. tenkiu

http://edyramanov.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html

the fik's berkata...

haa..ni yg fik xsuke pasal blog ni..sebab simple sgt...kene la serabut sket..baru la berat..

ringan sgt blog ni..hahaha..

tahniah! fik follow k!

http://garage-fik.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html

haslinda berkata...

slm, linda dtg kritik :)

lebih kemas kalau side bar buat 1 side je. sidebar kiri kanan nampak mcm kurg kemas... overall, nice blog :)

jom kritik blog linda:)
http://cthaslinda.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html

AnAk dEneSor berkata...

try tuka warna background..then try wat scroll bar tok archives.=)

http://anakdenesor.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html

zaeimah ismail berkata...

sy dtg cni...

maybe tuka kaler kot..tp,masing2 punya feberat la plak kan..^^

MiSs ChUbBy ChEeK berkata...

tak ada benda la nak kritik..ok jer kat mata nie...nice blog...

http://misschubbycheek.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html

Gen2Merah berkata...

saya setuju kalau letak header.. mesti comel kan


Jom kritik blog saya plak

http://gen2merah.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html

PeRmAtA bIrU berkata...

blog nih simple dan nice... tapi... kiri kanan macam serabut lah... kalau wat scroll kat archive pon smart gakkan??? mmm.. tapi maintainkan konsep nih nice.. cuma archive tu jer dah panjang..huhu.. kalau link tutor scroll tu cik najihah da bagi...:)

hhehe...nanti saya cari gambar istana yang betul k.. serius x bape pandai sgt.. nanti saya belajr lagi k... thanks sangat2..:)

DaYaH JeLitA berkata...

Hai nak kritik cikit eak? hurmmm...sidebar tuh kalaw boleh wat la sebelah saje..huhu..Datangla kritik blog saya balik yer :)) : SEGMEN | BEN ASHAARI TANYA BERANI KE KRITIK BLOG AKU ?

alif haris berkata...

best blog ni .. simple n mudah dicapai :)

ZyzyAfrina (: berkata...

Dah cantik dah, tapi if buat 2 collum lagi kemas :))

http://thecrappingstarts.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html

miszatie berkata...

kemas n teratur cme background tmbh kot br nice..:)

c genk bah ne berkata...

tnya ttg widget cerpen pendek tu ya..
cerpen2 yg tersenarai itu antara kisah yg pernah genk kongsikan,,cara nak buat nanti genk tunjukkan dalam entri khas ya..

Mish Apple berkata...

guna shoutbox and bukan cbox sebab cbox susah . . nak letak name . website semue .

http://beehac.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html

ninie_azriena berkata...

overall ok jer :)

http://ninieazriena91.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html

fiq. berkata...

salam.ok je, nak load pon sekejap.
salahnye sebab saya tak de kat bloglist awak,,hahahahahaha (kidding)

Jom Kritik Sini plak Oke =D

saiazuan berkata...

hehe kritik2.. ;p

http://eleventx.blogspot.com/2011/07/prejudge-in-my-mind.html

Meck berkata...

dah ok tp kalau guna 1 side bar je lg ok hehe

Lulu Caldina berkata...

Betul tak berani nak kritik..ngee.. ;)

http://lulu-pages.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html

zieyzain berkata...

nice and simple,..kalau upgrade header lg cantek =)

zarahanggun berkata...

cool blog..

ZAC juga ada give away contest , kira jumlah duit syiling mudah sgt, menjemput tuan tanah dan semua orang utk join, siapa yg teka betul dpt keychain pilihan patern dan letak nama sendiri, apa lagi klik la link ni utk join.
minta izin tuan rumah dan sy add as follower tuan rumah sebab bg tumpang lalu. TQ

Amalina berkata...

Hye tuan rumah, Lina terjah sini . Maybe perlu buat 2 column je kot? 3 column merimaskan sikit, hehe

Comment me back

KimiCnoL berkata...

cbox ganti shutmix much better ;D
(follow)

petua kuruskan badan??

shiny2 star.. berkata...

2 kolum lg ok kot?tpi nice! :)

http://juzforthelassie.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html

me@monolog berkata...

selamat berblogging.. thanks singgah blog.. ramai dah kritik tu. boleh buat penambahbaikan..

Fad berkata...

abg fadli wat la header..hehe

Marina berkata...

kalau boleh list blog tu...show 5 jer...tak nampak crowded sangat

Mrs. Farhan berkata...

Buat satu sidebar je k. Dua sidebar menyempitkan ruang entri.

Yang panjang2 mcm blog archive dan bloglist, sila buat scrollbar k. =)

Kritikan dari seorang pengguna berukben edisi siput sedut. Harap maaf andai terkasar bahasa. =D

http://sayasibudakopto.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html

Nabila Huda berkata...

salam kenal.. yang awak punya archive dan seangkatan dengannya awak better buat scroll bar sebab panjang sangat. nanti jadi serabut..

jom kritik blog ai boleh???

http://lalabiela.blogspot.com/2011/07/ba-tanya-berani-ke-kritik-blog-aku.html

Nabila Huda berkata...

ni untuk button follow

http://www.lyssasecret.com/2011/03/tutorial-letak-button-follow.html

ni untuk dashboard

http://www.lyssasecret.com/2011/02/tutorial-letak-button-dashboard.html

tgok lah tutorial dekat situ.. tq..

DoodleLicious berkata...

tak serabut n tak berat

overall ok

kalau nak doodle free, datang lah sini, esok last day offer

Yumida berkata...

kaler blog nice..cume kaler tulisan kena tukar ke more dark..spy mudah baca dr jauh..iklan nuffnang tu terbaik diletakkan kt bwh tu..coz sy pon rs myemak bila letak kt tepi or atas..

jom kritik blog sy..salam ziarah..

petuapakar berkata...

Nice blog. Pakar loike! Masih ada ruang untuk improvement....

I follow u. follow saya balik yer..klik sini untuk follow saya kembali