Selasa, 26 Julai 2011

Rumusan dari segmen kritik blog sesama...

Banyak btul penulis dapat komen setelah join segmen yang sangat berguna ni. Kita boleh tahu mana kekurangan kita sebab mata kita ni dua je berbanding kalau ada 40 orang yang komen dan kalikan dengan dua mata setiap orang. Mesti ada yang nampak mana yang kurang dalam blog ni... Setelah diperiksa 40 komen tersebut, inilah rumusannya.
  • Suruh buat scroll archive sebab panjang sangat dapat 4 komen.
  • Suruh tukar kepada 2 kolum dapat 7 komen.
  • Suruh tukar bloglist kepada 5 list dapat 1 komen.
  • Suruh buat header dapat 5 komen.
  • Suruh tukar c-box kepada shoutbox dapat 2 komen.
  • Suruh adjust background dapat 4 komen.
  • Suruh tukar kaler dalam blog dapat 2 komen
  • Yang puji ada 7 komen.
  • Yang no komen pun ada dapat 6 komen.
Terima kasih semua kerana banyak menegur apa yang kurang serta yang memuji. Kepada abg ben buatlah lagi segmen seperti ini lagi. Sedikit komen dari penulis, tentang suruh tukar kepada 2 kolum tu rasa-rasanya penulis tak dapat nak tukar lagi buat masa ni sebab penulis memang suka kepada blog yang ada 3 kolum. Nak buat header serta yang lain-lain tu, insyaallah akan diusahakan. 40 orang yang komen tersebut adalah :


Erm...satu lagi tentang background blog ni dan warnanya tidak boleh ditukar setelah penulis check, hanya yang dibenarkan adalah menukar warna fon tulisan dalam blog ni sahaja. Owner templet ni tak bagi kita oter-oter templet dia.

3 ulasan:

fiq. berkata...

haha, analisis terbaik lah!
semoga maju jaya, perak no 1 (eh, tetibe)

Amalina berkata...

Haha, Lina la tu. Boleh tengok kat sini http://koreanpoplovers-amalina.blogspot.com/2011/04/tutorial-membuat-scroll-box.html atau http://koreanpoplovers-amalina.blogspot.com/2011/05/tutorials.html

PeRmAtA bIrU berkata...

eh saya ada dalam list.. tapikan.. saya suka lagi blog ni tanpa header.. header tu dah lindung kata2 di ats tu...dan dah x nampak kesinambungan taman pada layout ni... huhu..
sedikit penghargaan pada anda...

http://nilamsuhana87.blogspot.com/2011/07/berani-ko-kritik-blog-aku.html