Isnin, 4 Julai 2011

Nak tau cara mengira berapa hari kita dah hidup di dunia ni?

Hari tu sedang penulis blogwalking blog-blog kawan ni, lalu terbaca entri beliau yang memang menarik. Timbul rasa dalam hati ini, apalah bekalan yang nak dibawa ke sana nanti. Cukup tak bekalannya apabila di sana memandangkan usia hidup di dunia bukanlah panjang sangat berbanding dengan umat zaman dahulu. Kalau Nabi Nuh riwayat mengatakan baginda hidup selama 1000 tahun !!!. Lama tu...

Berbalik pada tajuk untuk entri kali ini. caranya senang jer. Terima kasih pada sahabat penulis yang sudi berkongsi ilmu ini. Kalau penulis dah kira sendiri. Nak tau? dah 8260 hari penulis hidup di dunia ni dan kita boleh tau juga hari apa kita dilahirkan. Penulis dilahirkan pada hari khamis.

Contoh cara pengiraan

Ada yang berminat? kalau ada, penulis sedia berkongsi dengan sesiapa yang nak software ni. Tinggalkan emel anda di dalam komen entri ni. Bukan Contest atau Segmen ni, cuma nak share jer... Insyaalah penulis akan follow up semula.

5 ulasan:

azam berkata...

hidup lama kalau byk dosa xguna....
cepat² beramal...
salam singgah kenalan...
mengeratkan silaturrahi juga amalan yang baik

Isteri Encek Bard berkata...

huhuhuhuuhuhu

Rohaizam Rosli berkata...

Tq for the hadiah... huhu~~~

Merah Mude berkata...

nak software 2.. blh x...???
poetry_banafsajie@yahoo.com
TQ

faris iqbal berkata...

Nk softwre tu bleyh? email kt farisiqbal54@yahoo.com