Ahad, 22 April 2012

Loghat Kuala Berang


Kisah orang Kuala Berang, cerita ini cuma rekaan sahaja dan bukan untuk mempersendakan sesiapa.

Sebuah helikopter mendarat di kuala berang, penduduk di sana sangat gembira kerana dapat melihat helikopter tersebut dari dekat. Sebelum ini mereka hanya melihat dari jauh sahaja. Kebetulan pilotnya adalah orang putih dan hanya memahami bahasa inggeris.

Ada yang bertuah dapat menaiki helikopter tersebut, setelah terbang seketika orang kampung tersebut berasa pening dan ingin turun. Dia berkata pada pilot helikopter, " aku nok turoonn...!". Apabila pilot tersebut mendengar apa yang dikatakan oleh orang kampung tersebut, dia menjawab, " You want two round...?".

"No no no, aku nak turoonn..." Kata orang kampung. "Ok, you want two round?". Akhirnya pilot tersebut membawa helikopter tersebut sampai 2 kali round disebabkan mendengar kata orang kampung tersebut. Sampailah muntah-muntah orang kampung tu.

Sebenarnya lohgat orang kuala berang ni unik sikit... Terima kasih sudi membaca.

4 ulasan:

cinnamon.com berkata...

kuala berang..kat mana ye..

Nor Nadiah berkata...

hik hik..kalau Temerloh pulak..

koi temerloh tadi(tertido)

hihi..mcm2..:D

Bloggers jom #Blogwalking dan join Segmen Miss Nadya :: Dapat Free Iklan 1 Bulan Segmen berjalan selama 2 Minggu..

http://www.nornadiah.com/2012/04/segmen-miss-nadya-dapat-free-iklan-1.html

Kancil 8349 berkata...

bukan setakat Kuala Berang...banyak tempat di Malaysia nie yang mempunyai keunikan loghat...

maszull berkata...

assalamualaikum santri...seronok kalau dpt dengar semua loghat2 di dalam Malaysia ni byk betul...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...