Khamis, 28 November 2013

Budu oh budu...


Inilah lauk favourite penulis, kalau makan ni boleh tambah nasi dua tiga kali. Lauk ni juga ada pasangannya, kalau ada kuah singgang memang menjadi-jadi makan! Lauk yang lain dah tak pandang kalau ada dua yang ni...hihihi

Selain daripada itu, ada kajian mengatakan bahawa budu juga ada khasiatnya iaitu antioksida. Boleh baca di SINI untuk lebih lanjut tentang perkara tersebut. Jadi tak rugi bagi peminat budu kerana ada kelebihannya sebab sebelum ini kita banyak dimomokkan tentang keburukan budu.

3 ulasan:

Kayu Manis berkata...

knor pun suka...tapi nak beli kena sorok..suami tak bg beli..tapi beli juga..buat sekali aje..berlma2 dlm peti ais..akhirnya bgi kat adik..tak kwn nak makan..

Nor Azimah Ali berkata...

banyoknye..pah satu bekah aiskring, makang nasi ke makang budu?

Unknown berkata...

..faveret ni..tp dlm byk2 budu sy suka budu nenek sy bt..sedappp. :)